Zoeken in deze blog

zaterdag 11 januari 2025

DE TIJD VAN TOEN: PAUZE TIJDENS HET SCHORSENEREN OOGSTEN 1913

De schorseneer was een groente die voor de tweede wereldoorlog vrij algemeen gegeten werd, maar die na de oorlog in diskrediet was geraakt.Dit kwam waarschijnlijk door zijn bewerkelijkheid. Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels kwam kleverig melksap vrij. Schorseneren waren een typische wintergroente, de grootste aanvoer van schorseneren vond plaats in februari. Het rooien van de schorseneren vergde de nodige kennis, de wortel, die tot 50 cm. lang kon worden, brak snel.
De dames en kinderen op de foto gaan verder na het pauzeren met het zeven van de schorseneren en daarna in zakken verpakken.

X


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

DE TIJD VAN TOEN: PAUZE TIJDENS HET SCHORSENEREN OOGSTEN 1913

De schorseneer was een groente die voor de tweede wereldoorlog vrij algemeen gegeten werd, maar die na de oorlog in diskrediet was geraakt.D...