Zoeken in deze blog

zondag 10 juli 2022

DE WENENDE MADONNA VAN MORTSEL 1973 (MAAR OOK IN MAASMECHELEN HEBBEN ZE ER EEN GEHAD IN DE ZOMER VAN 1982)

 


MAAR OOK MAASMECHELEN HAD IN 1982 EEN WENENDE MADONNA

Dit is een stuk tekst uit een 20 jaar later verschenen artikel in 2002: Het mysterie van de wenende maagd in Maasmechelen.

Er zijn toen onderzoeken gedaan. radiografieën, ontledingen van het traanvocht, noem maar op. Het bisdom heeft zelfs een speciale commissie opgericht. Nooit heeft iemand een uitleg gevonden voor wat zich hier heeft voorgedaan. Voor alles gebeurde kwamen 2 dames met een zogenaamde reizende Madonna, dat waren Mariabeelden die her en der werden geplaatst om er dan noveen gebeden in de buurt te houden. Mijn vrouw die nog onder de indruk was van haar genezing, heeft toen onmiddellijk ja gezegd. Op de tweede dag, aan het eind van de rozenkrans, is het gebeurd. De buren zaten hier bijeen, te bidden, en plots zei een jongetje van een jaar of tien: 'kijk, onze-lieve-vrouwke weent'. Eerst werd hij door zijn moeder berispt: zit stil, Nick. Maar toen zag iedereen het. We zijn eraan gaan voelen, en haar ogen waren wel degelijk vochtig.

(Hier eindigt dit artikel niet, maar verder was het niet meer leesbaar)

In een grote kader stond er ook nog deze tekst bij:                                                                                        << Toen ook nog Jezus en Jozef begonnen te wenen - en nog wel tranen van bloed - hebben we hen onder een stolp gezet. U kent dat: de mensen willen daar eens aan voelen, en met dat bloed, dat is niet proper >>.


Het originele artikel uit 1982 van de wenende Madonna is ook te vinden elders in deze Blog.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

CINEMA: HET BEEST 1982

X