Zoeken in deze blog

donderdag 10 augustus 2023

DE MAN UIT ROME 2023

Op witte donderdag ging in Nederland de film De man uit Rome in première. De rolprent is losjes gebaseerd op de wenende Madonna die in 1995 de gemoederen in Brunssum hoog liet oplopen.

In de woonkamer van Jan en Gerda Coumans uit Brunssum bleek in 1995 een klein Onze Lieve Vrouw van Fatimabeeld uit het bedevaartsoord Banneux roodbruine tranen in het  linkeroog te hebben. Het verhaal van de huilende Madonna was geboren. Cameraman Math Nilwik volgde in de weken daarna de gebeurtenissen in de wijk Oude Egge waar steeds meer mensen zich het wonder kwamen aanschouwen. Tranen zijn er echter nooit gevonden op het beeld. In de film van regisseur Jaap van Heusden komt een priester uit Rome het wonder onderzoeken. De film is gedeeltelijk in Limburg opgenomen, maar niet in Brunssum.

Ook in Maasmechelen was er een wenende Madonna die toch wel gekend is in die streek, maar minder bekend is dat er in Smeermaas in 1984 ook een verdrietige Madonna is geweest. Daarop reageerde het bisdom van Hasselt dat het nu maar eens gedaan moest zijn met die flauwekul.

X

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

OUDE BEROEPEN: KLOMPENMAKER 1960

X